Ljudmiljö

Ett nytt fenomen och problem är att många har hörselnedsättning redan som unga. Störande omgivning försämrar hörbarheten kraftigt för många människor. 

Ljud kan vara musik... eller bara störande oljud som försvårar ett koncentrerat samtal. Vi har utvecklar en ny serie av produkter med inbyggda ljudabsorbenter.

ARKIMER absorberar ljudet och minskar spridning av störande ljud. På så sätt minskas efterklangen i rummet, vilket bidrar till förbättrad arbetsmiljö.

Lösningar med olika tillbehör
FramFrame ARKIMER är dubbelsidig och kan även förses med fötter för att göra en golvstående dubbelsidig lösning mellan arbetsplatser. Du kan själv byta budskap i din ARKIMER ljudabsorbent. På så sätt kan du snabbt ändra dekorationen på kontoret.

Kraftiga väggfästen som monteras på insidan av din FramFrame ARKIMER för "osynlig montering".

Självklart går det mycket bra att hänga FramFrame ARKIMER från taket.

Ljud & Ljusmiljö

OPALFILM® Whisper

Ljudabsorbent med hög prestanda för att förbättra rumsakustiken.

Tekniken bygger på mikroperforeringar. Med en patenterad process perforeras filmerna med hål på 0,2 mm i diameter på ett avstånd av 2 mm från varandra. När ljudvågor träffar filmen omvandlas ljudenergin till värme genom friktion vid perforeringarnas kanter. Detta resulterar i en avsevärd minskning av efterklangstider och minskar därigenom ljudnivån.

 

OPALFILM® blinde

Denna lösning har tack vare utmärkta anti-bländningsegenskaper paralelt med bibehållen utsikten framgångsrikt använts i många år för att ge skydd mot bländande ljus på arbetsskärmar.

Kombinationen av ljudabsorbens och bländningsskyd 

skapar en ny, multifunktionell produkt för användning

inomhus i exempelvis...

Öppna kontor

matsalar

Simbassänger

Produktionshallar

Entréhallar

Mötesrum

Vardagsrum

Panelabsorbenter för effektiv ljudisolering

Kan fästas på väggar eller hängas från tak

Mikroperforeringar med 0,2 mm diameter

För att minska efterklangstider och ljudnivåer

Finns i olika färgvariationer